Як відкрити студію йоги: все про відкриття центру йоги

Автор: Юлія Піскова

15.08.2024

Хочете відкрити студію йоги? Тоді новий матеріал від Appointer буде вам корисним. Ми говоримо вам, що це важливо на початку бізнесу-про кімнату, обладнання тощо, які документи повинні бути видані, скільки грошей надійде до Центру йоги та що корисно у всьому цьому підприємстві Система CRM.

Что нужно, чтобы открыть йога центр

Зміст:

 

Чому відкрити зал йоги - це гарна ідея

Йога об'єднує спорт, самодогляд і роботу зі стресом. І якщо перше і друге є важливими та потрібними, то третє сучасному українцю просто необхідно.

Чому йога-бізнес-це гарне починання для підприємця:

  • Універсальність - заняття підходять для людей будь -якого віку, жінки та чоловіки люблять йогу;
  • Це чудовий варіант для розвитку вашого бізнесу з хобі;
  • Навчання є актуальним цілий рік - бізнес не є сезонним;
  • Спочатку ви можете працювати інструктором у власній студії, і з часом, коли популярність залу та аудиторії росте, наймайте тренерів.

Як відкрити свій центр йоги та обійти конкурентів? Бізнес популярний і вигідний, є високий попит на йогу, тому суперників достатньо. Але є можливість прорватися вперед шляхом детального планування на початку підприємства, а також за допомогою продуманого маркетингу та якісного сервісу у вже працюючій студії.

Як відкрити студію йоги: з чого почати

Визначтеся з напрямком йоги, який ви будете викладати у своєму залі. Існує багато видів, ось найпопулярніші:

  • Ashtanga-vigna-mobile, динамічна підготовка;
  • Хатха - працює для розслаблення, концентрації та контролю;
  • Кундаліні - дихання + рух, енергетична практика;
  • Аеро - заняття в повітрі, з тканинними підвісками;
  • NIDRAS - мінімум руху, акцент на візуалізації та диханні.

Відкривши йога-клуб, виберіть щось одне - так ви забезпечите максимальну якість послуг на початку бізнесу.Відкривши йога-клуб, виберіть щось одне - так ви забезпечите максимальну якість послуг на початку бізнесу.

Далі перейдіть до бізнес-плану-це необхідно незалежно від масштабу запланованої справи. Документ структурує інформацію та кроки, які потрібно вжити, допоможуть розподілити витрати тощо. Ключові статті плану:

  • 1.Потенційні клієнти. Зрозумійте, для кого ви будете працювати> Напишіть портрет аудиторії> Складіть список послуг> Оптимізуйте прайс -лист.
  • 2.Розташування студії: Де відкрити, яка кімната необхідна, як ви називаєте студію?
  • 3.Аналіз конкурентних підприємств. Хто ваші прямі та непрямі суперники? Як закриваються зали конкурентів? Які їхні риси? Як виділитися?
  • 4.Юридична реєстрація. Що потрібно щоб законно відкрити ваш бізнес з йоги?
  • 5.Реклама. Невеликий зал можна просувати через Instagram, FB, YouTube. Таргетинг допоможе залучити базу даних клієнтів.
  • 6.Інвестиції. Розрахуйте приблизні інвестиції у відкриття залу та витрати на перші місяці роботи.
Как открыть йога-студию

Що потрібно для відкриття йога -центру

Розташування та вимоги к приміщенню

Знання аудиторії допоможе вибрати потрібне місце. Ваші відвідувачі студенти? Зал біля навчальної установи підходить. Якщо ділова жінка - вам потрібен зал біля офісного кварталу. Мам залучить центр йоги в спальному районі. Великий плюс полягає в тому, що зал йоги можна відкрити в будь-де - ТЦ, парк, житловий будинок тощо, але міжміські та зручні транспортні розв'язки є важливими, + ідеально паркувальні місця.

Нехай ваша приміщення буде провітрюваним, просторим, яскравим та дизайн інтер'єру підсилює 2 -й та 3 -й пункти. Мінімальна площа становить 40 м кв.м., з яких тренувальний простір становить 20 м. на 10 людей. Крім того, надайте місце для reception, роздягалень та шаф для клієнтів, побутову кімнату для персоналу. Також потрібен справний санвузол (бажано з душем).

Якщо можливо, відмовтеся від ідеї відкрити студію йоги в підвалі.

Основне обладнання залу йоги

Напрямок повинен бути обраний для студії йоги спочатку ще й тому, що воно впливає на необхідний інвентар. Наприклад, для аеро-йоги вам потрібні спеціальні полотна та стельові кріплення, які витримають вагу людини.

А ось що буде включено до основного списку для організації залу:

  • каремати, ролики, йога-ремінці, блоки, подушки;
  • ноутбук, меблі для прийому та зони очікування (якщо він планується);
  • рушники, рідке мило, освіжувач повітря, антисептики рук;
  • аудіосистема та кондиціонер;
  • побутові хімічні речовини (для очищення).
Документы для открытия студии

Документи для відкриття студії

Паралельно з ремонтними роботами та придбанням необхідного обладнання, меблів та витратних матеріалів потрібно розібратися з реєстрацією бізнесу. Це підстрахує і захистить ваше підприємство. Хороша новина полягає в тому, що вам не потрібно багато документів для оформлення центру йоги. Але якщо ви все ж не хочете зареєструватися самостійно, зверніться до професіоналів.

Дизайн залу включає 3 основні моменти: оформити підприємницький статус - ФОП/ТОВ, укласти договір оренди або договір продажу приміщень, зареєструвати онлайн-касу.

Персонал

У мінімальний набір співробітників йога-залу входять:

  • адміністратор для зустрічей відвідувачів, відповіді на телефонні дзвінки, робити записи на тренування та ін. В ідеалі наймати двох для позмінної роботи;
  • бухгалтер (можна віддати бухгалтерію студії на аутсорс);
  • інструктори;
  • прибиральниця (неповний робочий день);
  • маркетинг.

До йога-інструкторів поставтеся з особливою увагою. По-перше, професійний тренер добре розуміється на фізіології: знає, які асани можна, які не можна людині з її набором протипоказань. По-друге, для багатьох відвідувачів студії інструктор – це наставник, тому чарівність, комунікабельність, врівноваженість і такт для нього обов'язкові.

Якщо фінанси обмежені, відразу після відкриття йога студії і спочатку роботи власник може взяти частину обов'язків на себе – бути адміністратором, маркетологом або тренером (якщо є відповідна кваліфікація), закуповувати розхідники тощо. Далі, у міру розвитку бізнесу, штат необхідно розширювати .

Просування бізнесу та залучення клієнтів

Недостатньо відкрити зал йоги - вам потрібно розповісти про нього, тобто залучати клієнтів + ​​регулярно підтримувати їх інтерес.

Залучіть роздавальну поліграфію, оголошення та постери, влаштуйте урочисте відкриття з розіграшами та знижками, підключіть сезонні акції, періодично проводьте тематичні події (пробні заняття, лекції, майстер-класи) безкоштовно, розробіть систему знижок та програми лояльності для постійних клієнтів. На повну використовуйте соцмережі, зосередившись на якісному, візуально привабливому контенті та інвестуючи в таргетинг.

Серед непрямих способів просувати студію – сервіс та графік роботи. Перше включає ввічливе обслуговування, наявність необхідних атрибутів для комфортних занять (килимків, рушників та ін.), приємну музику, кулер з водою, своєчасну відповідь на дзвінки та опцію легко записатися на тренування (допоможе CRM-система, про що ми докладніше розповімо нижче) . Щодо графіка, найбільш потрібні ранкові (перед роботою, навчальними заняттями) та вечірні години (після роботи, навчання). Нехай у такий час у студії працює більше інструкторів, а в обід – менше. У період свят, відпусток кількість відвідувачів серед дня зростатиме, враховуйте це.

Скільки коштуватиме відкрити йога -центр і коли чекати прибутку

Сколько стоит открыть центр йогим

Середня ціна для впевненого старту невеликого бізнесу – 10 000$. Цієї суми вистачить на оренду, ремонт, закупівлю необхідного для роботи. Але частина обов'язків персоналу та функції маркетолога спочатку доведеться взяти на себе.

Розглянемо приблизний* перелік витрат. Для відкриття ви інвестуєте в:

  • ремонт приміщення -60-100 тисяч ₴;
  • плата за оренду, комунальні послуги - 25+ тисяч ₴ на місяць;
  • обладнання, витратні матеріали - 60 тис. ₴;
  • меблі - 60 тис. ₴;
  • реєстрація бізнесу, електронної каси~ 5 тис. ₴;
  • реклама та просування ~ 20 тис. ₴.

До списку щомісячних витрат, щоб відкрити свій клуб йоги, включіть оклади співробітників, рекламні відрахування (контекст, таргет), податки, утримання залу (оренду, комунальні, поповнення витратних матеріалів тощо).

* Ваші конкретні цифри та список статей витрат можуть відрізнятися.

Щодо прайс-листа на послуги, знайдіть вигідне рішення для себе та аудиторії. Спочатку нехай ціни будуть не надто високими, але й не заниженими. Це привабить більше клієнтів, але не дозволить вам сильно піти у мінус.

Чи вигідно відкрити йога студію і коли чекати на окупність? Перші 6-12 місяців бізнес працюватиме на повернення вкладених коштів. Окупність очікуйте через 8-18 місяців. Щоб скоротити цей термін, слідкуйте за рівнем сервісу та підтримуйте інтерес відвідувачів. Тактовне та привітне обслуговування, доглянутий зал, нові цікаві послуги та приємні бонуси для аудиторії допоможуть створити залу гарну репутацію, залучити нових клієнтів та збільшити прибуток.

Також на старті розумно підстелити собі соломки на випадок непередбачених ситуацій – створити фонд ризиків, куди ви регулярно відраховуватимете частину прибутку.

Як студії йоги знадобиться CRM

Важлива частина якісного сервісу – простий та зручний запис на тренування до студії йоги. CRM-система APPOINTER для автоматизації бізнесу також вирішує це питання.

Функція запису online доступна через соціальні мережі та сайт йога-центру. Вона дозволяє клієнтам швидко та без дзвінка записуватись на зручний для них час (навіть коли студія не працює). Окрім того, що це комфортно відвідувачам зали, online-запис розвантажує і адміністратора йога-центру. Також CRM не дасть клієнту забути про тренування та заздалегідь надішле йому нагадування у вигляді sms.

Це лише одне з переваг CRM-системи APPOINTER. Серед інших формування + менеджмкнт бази клієнтів, автоматизоване управління складом та розрахунок зарплат, зручна та точна аналітика + статистика бізнесу. Не потрібно наймати додаткових працівників та інвестувати великі суми. Ви просто інтегруєте програмне забезпечення, щомісяця робите невелику плату та використовуєте нові можливості для розробки та прискорення окупності вашого бізнесу.

Как студии йоги пригодится CRM

Висновок

Отже, як відкрити йога-зал самотужки?

Не поспішайте та складіть докладний план бізнесу. Переконайтеся, що вивчили та продумали такі пункти:

  • спеціалізація;
  • найближча конкуренція;
  • реєстрація ділового та касового реєстру;
  • відповідні приміщення, реєстрація договору оренди;
  • ремонтні роботи та обладнання залу;
  • наймання працівників;
  • розклад тренувань та прайс-лист;
  • реклама + просування вашої студії;
  • якість обслуговування та методи залучення клієнтів.

Також подумайте про переваги системи CRM як спосіб оптимізації витрат та підтримки високого рівня обслуговування для вашого бізнесу з йоги.

connect-buttonПідключитисяgearSmallgearBig
logo