Як відкрити свій салон лазерної епіляції

Автор: Юлія Піскова

30.11.2023

Чому лазерна епіляція – перспективне починання? Які основні етапи по дорозі відкриття кабінету? Як розрахувати окупність? Що пропонує компанії автоматизація? У блозі APPOINTER сьогодні детально обговорюємо тему та розкладаємо інформацію по поличках.

открытие салона лазерной эпиляции

Зміст:

 

Наскільки актуальним є відкриття салону лазерної епіляції.

Послуга лазерного видалення волосся входить до ТОП-5 найбільш затребуваних у світовій косметології. Міжнародний ринок таких процедур зростає на ~15% на рік. І, за прогнозами, до 2027 року становитиме ~ 1400 млн. американських доларів.

В Україні попит на лазерну епіляцію високий та зростає. На цьому добрі новини не закінчуються. Бізнес вимагає умовно невеликих стартових вкладень та окупається в середньому за рік. Його просто організувати та стабілізувати, вкладаючись у постійних клієнтів. Відповідь на питання про актуальність салону очевидна.

Які складнощі на вас чекають на шляху відкриття студії епіляції? Заздалегідь підготуйтеся до великої кількості суперників і постійним інвестиціям у маркетинг. Також доведеться підшукати співробітників із мед. освітою та отримати ліцензію. Все це в будь-якому випадку можна подолати, якщо налаштуватися і продумати стратегію.

Як відкрити студію лазерної епіляції в Україні: ключові етапи

Познайомтеся з конкурентами, визначте аудиторію

Отже, суперників буде достатньо, тому що посильний капітал для старту зможуть зібрати багато хто. Як бути? Знати конкурента в особу. Проаналізуйте місто чи район, де плануєте відкриватися (якщо живете у мегаполісі), щоб виявити прямих конкурентів. Скільки їх? Де вони? Складіть список і надалі докладно пропишіть характеристику кожного за критеріями – формат салону, послуги, фішки, графік, ціни, плюси/мінуси. Чим докладніше буде інформація, тим краще. Аналіз даних дозволить зрозуміти, чим обійти суперників та як виділитися.

Не менш детально вивчіть потенційних клієнтів. На них ви орієнтуєтесь в рекламі та просуванні. Зазвичай структура відвідувачів кабінету лазерної епіляції така: ~ 20% – чоловіки 20-50 років, ~ 70% – жінки того ж віку, решта – підлітки. Аудиторія працевлаштована, стежить за собою, заробляє вище за середній. Інші штрихи до портрета пропишіть самостійно.

Виберіть формат студії лазерної епіляції

Оцініть 3 варіанти:

  • Придбати готовий салон. Найменш поширений випадок. Плюси – організаційні питання вирішені, ремонт зроблено, клієнти є. Мінус – ризик щось недоглянути та отримати збиткову справу.
  • Купити франшизу. Бренд розкручений, йому довіряють, є постачальники та клієнти. Власник франшизи введе у курс справи, дасть готові напрацювання. Однак таке не всім по кишені. + щомісячні витрати у наявності. 100% успіху у цьому випадку ніхто не гарантує.
  • Відкрити бізнес лазерної епіляції з нуля. Страшно? Звичайно. Але ви проходите шлях самостійно – набиваєте шишки, отримуєте досвід, розвиваєтесь. Простір реалізації ідей необмежений.
бизнес лазерной эпиляции

Де розмістити салон, як підібрати приміщення

Для кабінету шукайте прохідне місце, де поблизу немає прямих конкурентів, але є парковка, транспорт. Підійде локація поруч із ТЦ, офісною вежею, станцією метро, населеним районом-спальником тощо. Якщо ваш фасад захований, подбайте, щоб вивіску було видно з вулиці.

Приміщення для відкриття салону лазерної епіляції має відповідати критеріям:

  • площа 20+ м кв.;
  • можливість зонувати місце для процедур;
  • мінімум 1 туалет;
  • зона reception та очікування відвідувачів;
  • каналізація, вода, тепло, вентиляція та ін. комунікації у наявності (і в робочому стані);
  • відповідність залу вимогам Пожежної Служби, СанЕпідемСтанції.

Ремонт у салоні може бути дорогим чи бюджетним. Ключове - затишок, чистота, smart-організація простору. На допомогу світлі тони та неперевантажені мінімалістичні інтер'єри.

Оформіть бізнес лазерної епіляції

Почніть із реєстрації підприємця. Підійде форма ІП/ФОП чи ТОВ. Також оберіть коректний КВЕД для роботи. Далі зберіть робочі дозволи від Пожежної та Санітарної служб, оформіть необхідні договори – на вивіз сміття та ін. Для законної діяльності необхідно отримати медичну ліцензію.

Персонал салону обов'язково проходить медкомісію. З кожним співробітником укладають договір найму.

Щодо обладнання, до нього мають додаватись сертифікати, в ідеалі – міжнародного зразка. Більшість клієнтів оцінюватимуть цей момент, приймаючи рішення, йти до студії чи ні.

Що потрібно для відкриття кабінету лазерної епіляції

Ключове при виборі обладнання якість, сучасність, багатофункціональність. Не заощаджуйте на техніці. Ваша аудиторія – вимогливі люди.

Апарат-комбайн – приклад мультифункціональності та технологічності. Обладнання одночасно:

  • робить епіляцію;
  • виводить перманент та татуювання;
  • проводить курс омолодження;
  • лікує пігментацію та ін.

При виборі техніки враховуйте обсяг клієнтопотоку: чим він інтенсивніший, тим більше виправдана купівля потужного стаціонарного апарату замість портативної моделі. Крім основного обладнання, вкладіться також у стерилізатор для інструментів.

Для відкриття кабінету лазерної епіляції підберіть зручні меблі. Необхідний мінімум включає 1-2 кушетки, крісла/диван, столик в зону очікування, вішалку/гардероб, етажерку, візок, шафку для інструменту та розхідників. До списку останніх увійдуть гель для процедур, простирадла, рукавички, серветки і т.д.

студии лазерной эпиляции

Найміть кваліфікований персонал

Якщо плануєте бути майстром у своєму кабінеті, знайдіть додатково ще одного фахівця, + адміністратора, прибиральницю. При потребі заощадити спочатку можна розподілити функції адміну між майстрами. А от із клінінгом так не чиніть. Нехай цим займається окремий співробітник, тому що рівень чистоти салону – один із китів гарної репутації.

Якщо є можливість/немає мед. освіти у вас, наймайте для відкриття студії лазерної епіляції двох майстрів. Їхній оклад може бути фіксованим або відсотком від заробітку. На період розкручування студії власнику вигідніший другий варіант, а зі зростанням популярності та відвідуваності – перший.

Рекламуйте свій салон лазерної епіляції

Насамперед замовте стильну і помітну здалеку вивіску. Також кабінету епіляції розумно інвестувати у:

  • друкарську поліграфію – листівки, флаєри, візитки, постери;
  • оголошення offline та online;
  • створення сайту;
  • розкрутку та просування у Instagram, Facebook, Telegram, TikTok, YouTube.

Реклама має всіляко підтримувати репутацію бренду - якість, сервіс, зручність. А підтверджувати все це будуть позитивні відгуки відвідувачів, на накопиченні яких важливо зосередитися спочатку.

Что нужно для открытия кабинета лазерной эпиляции

Навіщо автоматизувати бізнес лазерної епіляції

Автоматизація – це доручення управлінських процесів CRM-системі. Автоматизація піде на користь кожному співробітнику, оскільки спростить ділову рутину, мінімізуючи помилки та підвищуючи продуктивність усіх членів команди. Ще більше вона стане в нагоді власнику бізнесу – зробить управління ефективнішим, гарантує точність розрахунків, підсвітить сильні/слабкі місця компанії.

Компанія Appointer пропонує авторську CRM-систему, яка чудово підійде салону лазерної епіляції. У списку можливостей:

  • online-бронь візиту для клієнтів;
  • автоматичне sms-розсилання рекламних акцій, нагадувань про відвідування;
  • електронний календар для спрощення обов'язків адміністратора;
  • автоматичний розрахунок окладів персоналу;
  • звіти статистики та аналітики для власника;
  • автоматизований склад для товарознавця;
  • повна клієнтська база даних з можливістю редакції та доповнення.

Інтегрувавши наше програмне забезпечення до або після відкриття свого салону лазерної епіляції, ви спростите управління та облік, а також побачите перспективи бізнесу, які раніше вислизали.

Скільки коштує кабінет епіляції і коли окупиться бізнес

Приготуйте мінімальний стартовий капітал у розмірі 30-35 000$. Сума піде на реєстрацію бізнесу, оренду та ремонт студії, купівлю техніки, запуск реклами (вивіска, роздавальна поліграфія, банер та ін.).

Розрахуємо дохід. Для ілюстрації принципу розрахунків використовуємо приклад з діодним лазером. Апарат генерує до 30000000 спалахів. Середня кількість імпульсів для роботи із зоною бікіні – 600-800. 30 000 000/800 = 37500 – приблизна кількість сеансів роботи лазера. Допустимо, вартість епіляції бікіні 500-600 грн. за процедуру, тоді сума заробітку становитиме: 600*37500 = 22 500 000 грн. Заберіть від неї зарплату персоналу, комунальні послуги, орендну плату, рекламні відрахування, оподаткування та заповнення розхідників щомісяця, щоб отримати прибуток.

Термін окупності бізнесу лазерної епіляції залежить від кількості відвідувачів, графіка та терміну роботи, вкладень у рекламу. У день відвідуваність може становити 5-10 клієнтів (менше, якщо студія тільки відкрилася, більше – якщо розкручена). Середній заробіток складає 5000–6500 грн. на день (залежить від кількості клієнтів, зони епіляції, потужності техніки). Якщо працювати 22 дні на місяць, дохід становитиме 143 000 грн., за рік – 1716 000 грн. При роботі без вихідних сума збільшується до 1800 000 грн. на рік. Таким чином, за +/- рік справа окупається і стає прибутковою.

Как открыть студию лазерной эпиляции в Украинея

На закінчення

Насамкінець порада: перш ніж розпочати бізнес, продумайте різні сценарії розвитку подій. Якщо справи на старті йдуть не дуже, оптимізуйте витрати, а отримані кошти інвестуйте в рекламу. Якщо ж ви досягнете успіху, можна запланувати збільшення штату майстрів і розширення асортименту процедур, а згодом - і відкриття мережі салонів лазерної епіляції.

connect-buttonПідключитисяgearSmallgearBig
logo