Як відкрити свою студію шугарінгу: 7 важливих кроків

Автор: Віталі Бродетскі

15.11.2023

Сьогодні у блозі APPOINTER аналізуємо актуальність та перерахуємо основні етапи для старту бізнесу шугарингу. Як вибрати приміщення та чим його обладнати? Які документи зібрати та як рекламуватися? Навіщо автоматизувати справу і скільки коштує кабінет шугарінгу?

Как открыть салон шугаринга

Зміст:

 

Студія шугарінгу – актуальний б'юті-бізнес

Видалення волосся на тілі методом шугарінгу входить до списку найбільш затребуваних послуг. Якщо казати про Україну, стабільно заробляти цим можна не лише у столиці. Один майстер в обласному центрі в середньому отримує від 30 000 ₴ на місяць. Якщо йдеться про салон, цифра зростає щонайменше в 3 рази. Висновок - бізнес не просто актуальний, але вигідний і перспективний.

Відкрити свою студію стимулюють такі переваги, як мінімальний стартовий капітал та невеликі щомісячні витрати, високий попит на послуги, просте навчання та організація справи. Мінуси також є – наприклад, висока конкуренція. Але це не повинно відлякувати тих, хто мріє про власний кабінет шугарінгу.

Важливість бізнес-плану та знання аудиторії кабінету шугарінгу

Будь-яка витівка має починатися з бізнес-плану. Документ прописує концепт вашої справи та портрет аудиторії, аналізує ринок та конкурентів, підраховує вкладення та доходи, розробляє рекламну стратегію та ін. Чим відповідальніше підприємець підійде до написання плану, тим легше йому стартуватиме та розвиватиме бізнес.

Клієнти – запорука процвітання і з ними важливо говорити однією мовою. Тому перед відкриттям кабінету шугарінгу потрібно виділити свого відвідувача із загальної маси і докладно описати. Портрет ЦА у даному випадку – жінки, 25-50 років, дохід середній+, доглянуті, використовують соцмережі. Звісно ж, ваш портрет має бути більш докладним, але вже з такого лаконічного опису робимо 2 висновки: основний акцент буде на online-просуванні бізнесу, а ідеальна локація під кабінет – район-спальник.

Як відкрити салон шугарингу в Україні покроково

Крок 1: Визначтеся з форматом бізнесу

Тут є три основні концепції – шугаринг вдома, оренда погодинна та помісячна, власний салон. Розпишемо «+» та «–» варіантів.

Формат :Відкрити кабінет шугарингу вдома

Плюси:

  • мінімальний стартовий капітал та наступні витрати;
  • варіант для майстра-початківця, щоб «набити руку»;
  • Найбільш раціональна витрата часу.

Мінуси:

  • бізнес не зареєстрований;
  • високий рівень недовіри відвідувачів, тому що майстер працює з дому;
  • складніше шукати замовлення (принаймні – спочатку);
  • загалом складніше розвивати формат.

Формат :Орендований кабінет

Плюси:

  • відповідні робочі умови;
  • довіра клієнтів;
  • якщо оренда погодинна, це вигідно на початковому етапі (коли немає постійного клієнтопотоку);
  • можна орендувати різні точки у різних куточках населеного пункту;
  • якщо помісячна оренда висока, можна взяти в партнери іншого майстра (косметолога, бровиста, манікюрника та ін) і ділити витрати з ним.

Мінуси:

  • доведеться щоразу возити робоче приладдя із собою (якщо оренда не помісячна);
  • втративши локацію, можна позбутися постійних відвідувачів;
  • при погодинній оренді потрібний вам час може не бути вільним.

Формат: Відкрити свій салон шугарінгу

Плюси:

  • ніщо не обмежує створення фірмового стилю студії;
  • можливість наймати персонал, здавати площу у найм;
  • простіше створити позитивну репутацію, заручитись довірою, набрати постійну аудиторію;
  • перспективи розвитку ширші.

Мінуси:

  • стартові витрати вищі (ремонт, обладнання тощо);
  • справа окупиться тільки за рахунок великої клієнтської бази, на яку треба працювати (рівень сервісу, акції, реклама та ін.).
Студия шугаринга – актуальный бьюти-бизнес

Крок 2: Виберіть відповідне місце, щоб відкрити студію Шугарінгу

Орендоване або куплене приміщення має відповідати вимогам:

  • перший поверх будинку чи ТЦ, жодних підвалів;
  • справні комунікації - каналізація, вода, електрика, вентиляція;
  • 1+ санвузол;
  • матеріали оздоблення можна регулярно мити, дезінфікувати (+ окремий куточок під дезінфекцію інструменту);
  • загальна площа – 30+ м кв., Робоча зона – 12+ м кв.;
  • можливість зонувати робочі місця;
  • температурний режим +21-25 °C.

Підшукуйте приміщення в прохідному місці, з невеликим паркуванням і без салонів-конкурентів поблизу. У ремонті ставте у пріоритет затишок та зручність майбутньої студії.

Крок 3: Зареєструйте підприємство

Як відкрити свій кабінет шугарінгу законно?

Насамперед оформіть підприємство, як ФОП (фінансова особа-підприємець). Потрібна стандартна реєстрація без збирання особливих документів та оформлення ліцензій. На цьому ж етапі оберіть КВЕД (код у класифікації видів економічної діяльності). Як формат оподаткування підійде система Єдиний Податок – 6% від доходу.

Далі ви відкриваєте розрахунковий банківський рахунок. А коли оформите реєстрацію бізнесу, отримуєте дозволи від Пожежної служби та СанЕпідемСтанції.

Крок 4: Купуйте обладнання, знайдіть постачальників для кабінету Шугарінгу

Щоб обладнати студію, приготуйте 30 000+₴. Точніша цифра залежить від виробників техніки та витратних матеріалів.

открытие студии шугаринга

Основний список необхідного включає:

  • шугарінг-кушетку (альтернатива – стіл для масажу) – 5000+₴;
  • нагрівач спеціальної пасти – 1000+₴;
  • воскоочисник – 800+₴;
  • стерилізуючу техніку – 1000+₴;
  • збільшуючу лампу – 2000+₴;
  • шафка/столик для інструменту – 2000+₴;
  • розхідники: шугарінг-пасту, шпателі, смужки, серветки, рукавички, простирадла, тальк, лосьйон – 8000+ ₴.

Порада: не купуйте дешеву шугарінг-пасту та ін. розхідники, щоб не створити салону погану репутацію. Все має бути якісним та безпечним для здоров'я. Тому, щоб відкрити студію шугарінгу з нуля, знадобляться надійні постачальники.

Як вибрати гарну пасту? Орієнтуйтесь на бренд, склад, колір. Перше: добре зарекомендували себе компанії Saona, Cannaan, Dolce Vita, Riviere Sucre, Gloria. Склад оцінюйте за наявності у пасті лимонної кислоти. «Лімонна» тягнеться і добре липне, але може спричинити алергію. Якщо замість лимона використана глюкоза/фруктоза, алергії не буде, але паста вийде дорожче. Колір – чим продукт світліший, тим менший ризик, що він перепалений та токсичний. Порада: якщо ви постійно купуєте пасту, домовтеся з постачальником про знижку – це стане розумною економією. І обов'язково тестуйте продукт перед використанням на клієнтах, щоб уникнути несподіванок.

Крок 5: Підберіть співробітників

Щоб відкрити свою студію шугарінгу, одразу наймати персонал не обов'язково. Спочатку сам господар обслуговує клієнтів. Для цього йому не потрібна медосвіта, але обов'язково пройти спеціальний курс та отримати сертифікат. Далі напрацьовують досвід та – в ідеалі – регулярно підвищують кваліфікацію. Плюсом стане участь у тренінгах, конкурсах, чемпіонатах.

Кого взяти на роботу до салону? По-перше, адміністратора на reception (якщо стійка передбачена). Він зустрічає гостей, записує на прийом, обслуговує клієнтів по телефону. Також адмін може взяти на себе частину роботи маркетолога та директора. Для ведення обліку шугаринг-кабінету буде потрібно бухгалтер, який може працювати віддалено (як і клінінг). У міру зростання справи розумно збільшити кількість майстрів і найняти маркетолога.

Крок 6: Рекламуйте бізнес

Як досягти успіху, відкривши кабінет шугарінгу? За допомогою продуманої рекламної кампанії.

У просуванні допоможуть:

  • розташування салону: прохідне місце + помітна вивіска = потенційний клієнт вас помітив;
  • оголошення online/offline: поштові осередки, ліфти, дошки оголошень, соцмережі та ін.;
  • тематичний обліковий запис/блог/канал: підійдуть майданчики Instagram, FB, TG. Розповідайте про специфіку бізнесу, описуйте послуги, влаштовуйте акції та розіграші, викладайте текстові, фото- та відео-відгуки та ін. Стати ближче до відвідувачів. Згодом найміть фотографа, копірайтера, SMM-менеджера для розвитку облікових записів;
  • також корисно домовитися з майстрами манікюру, бровістами, косметологами про взаємну згадку у блогах один одного.
сколько стоит кабинет шугаринга

Відмінний варіант просування в шугарінг-бізнесі - сарафанне радіо: чим якісніше ви працюєте, тим більше клієнтів порадять вас іншим.

Крок 7: Плюси автоматизації при відкритті студії Шугарінгу

Автоматизація оптимізує процеси для підприємства з допомогою спеціального ПЗ – CRM-системы.

Програма спрощує запис у салон, мінімізує помилки співробітників та розвантажує їх від рутини. Директору CRM дозволяє отримувати точну статистику + аналітику бізнесу у будь-який момент часу та простіше приймати рішення. Більш якісний сервіс, менш завантажений персонал, ефективний аналіз роботи студії, планування і, як наслідок, зростаючий прибуток – головні причини автоматизуватися.

APPOINTER пропонує системи CRM для малого та середнього бізнесу. Наш продукт чудово підійде салону Шугарінг. Впровадити програмне забезпечення ви можете як при відкритті, так і в процесі роботи.

Скільки коштує відкрити салон шугарінгу з нуля

На старті знадобиться 50 000+₴. Сума включає покупку техніки, розхідників, меблів, спеціальні курси, реєстрацію підприємства, рекламні інвестиції. Щомісячні витрати становитимуть 24 000 ₴: оренда, комунальні – 10 000 ₴, поповнення розхідників – 10 000 ₴, сплата податків – 2000 ₴, реклама – 2000 ₴.

Підрахуємо дохід. Студія шугарінгу приймає щодня мінімум 5 осіб. Працює 22 дні на місяць. Середній чек дорівнює 400 ₴. Отримаємо прибуток – 44 000 ₴.

Обчислимо прибуток: дохід щомісячний/44 000 ₴ мінус витрата щомісячний/24 000 ₴ = 20 000 ₴.

открыть салон шугаринга с нуля

Висновок

Насамкінець обговоримо ще один важливий момент. Як відкрити свою студію шугарінгу з нуля та не прогоріти? Заздалегідь зважте на можливі ризики і продумайте, як їх мінімізувати. Каменями спотикання можуть стати конкуренти, підвищення оренди, зниження попиту та репутації, низькоякісні розхідники.

Як собі допомогти? Працюйте на рівень сервісу. Регулюйте цінову політику клієнта. Укладайте договір оренди. Продумуйте акції. Вибирайте перевірені бренди та сертифіковані продукти. І обов'язково спілкуйтеся з аудиторією non-stop.

connect-buttonПідключитисяgearSmallgearBig
logo