День народження салону краси

Автор: Віталій Бродетскі

31.12.2021

День народження салону краси– звичайне свято чи щось корисне для бізнесу? Розбиратимемося сьогодні у блозі Appointer. Навіщо святкувати? Для кого організувати урочистість? Як зробити все якісно, ​​красиво, цікаво та зі ставкою на перспективу?

день рождения салона красоты

Зміст

 

Річниця салону краси - святкувати чи ні

Звісно так! Це не просто значуща дата для власника та співробітників салону. Захід стане набором можливостей, варто лише захотіти. Бажаєте ненав'язливо про себе нагадати чи заявити? Плюс до цього збільшити оборот, причому не лише на майбутній місяць, а й у тривалій перспективі? Тоді підійдіть серйозно до організації урочистостей вашого салону краси.

Веселе, стильне, продумане свято допоможе:

  • привернути увагу до вашого бізнесу;
  • збільшити лояльність наявних клієнтів та додати нових відвідувачів;
  • зміцнити відносини всередині колективу та з партнерами салону краси;
  • прорекламувати себе ненав'язливо і навіть потрапити до ЗМІ.

Витрати фінансів та часу на організацію – інвестиція у процвітання, якщо грамотно підключити ресурси та продумати всі складові свята.

Цілі організації святкування

Запорука успіху – чітке розуміння, із якою метою ви це робите..

Завдання, які допоможе реалізувати річниця салону краси:

  • Контакт із новою аудиторією. На свято можуть прийти люди, які ще не користувалися вашими послугами. Це шанс зацікавити та привернути до себе нових клієнтів.
  • Серед гостей можуть бути і ділові партнери, які матимуть можливість поспілкуватися в неофіційній обстановці, подружитися та вкласти придбане розташування у подальшу співпрацю.
  • Щодо співробітників, ДР салону краси – чудова можливість для зміцнення корпоративних відносин.

ЧЩоб цілі реалізувалися максимально, не змішуйте всіх гостей на один натовп. Влаштуйте святкування окремо для клієнтів, співробітників чи партнерів салону краси. При цьому не забудьте і про ще одне, загальне завжди завдання - залучення мас-медіа. Якщо оформлення свята, його посилання, оригінальні фішки зацікавлять ЗМІ, ви добре себе прорекламуєте.

Як запросити гостей

Щоб свято салону краси потрапило точно в ціль, в його організації обов'язково врахуйте запрошення та подарунки для гостей.

Продумайте запрошення

приглашения на день рождения салона

Запрошення збільшать шанси на те, що ви побачите на урочистості максимальну кількість присутніх і тих, у кому зацікавлені. Отримувати запрошення приємно, а якщо це безкоштовне свято, то більше.

Подумайте заздалегідь, кого ви збираєтесь звати. А варіанти запрошення на день народження салону можуть бути такими:

  • оголошення у місцевій пресі, електронних ЗМІ тощо;
  • аафіші у місцях високої прохідності аудиторії салону та/або роздача друкованих листівок, флаєрів;
  • особисті запрошення для постійних клієнтів та партнерів.

Чинним клієнтам надішліть електронні листи, sms або повідомлення в месенджерах. Для потенційної аудиторії підійде роздача листівок та друковані афіші.

Дайте про день народження салону краси оголошення в соцмережах, якщо маєте намір влаштувати велике свято.

Домовтесь про співпрацю з суміжними видами бізнесу та залиште флаєри на reception, наприклад, косметичних магазинів або спортзалів вашого району. Натомість на своїй урочистості поширюйте візитки партнерів.

Якщо серед гостей директора компаній, співробітники органів влади тощо, особливо ретельно підійдіть до оформлення запрошень, вручіть їх особисто або надішліть поштою.

Даруйте подарунки на свій день народження

На таких урочистостях – це добрий тон. Презент може бути матеріальним або даруйте знижки на послуги вашої студії. Конкретика подарунка, вартість, оформлення залежать від складу гостей.

Що подарувати на день народження салону краси:

  • класичні подарунки для потенційної аудиторії – брелоки, магніти, солодощі, ручки та блокноти та ін.;
  • популярні варіанти з пробниками косметики та/або солодощами. У першому випадку подарунок може зацікавити клієнта купити більший обсяг засобу із пробника. У другому – це універсальна ідея подарунка (або додаток-комплімент до основного презенту);
  • також найпоширеніший варіант – бонусні картки, подарункові сертифікати, знижки на послуги салону краси.
  • Декілька нюансів.

    З новими клієнтами краще зупинитись на милих сувенірах. Для клієнтів VIP або партнерів нехай подарунки будуть відповідного класу – щось невелике, але якісне, стильне. Приклади: годинник із фірмовим лого, косметички, сумки, елементи декору тощо.

    Будь-який речовий подарунок від салону краси презентуйте в естетичній упаковці (крафт-пакет, наприклад), з фірмовим логотипом та контактними даними. Бонусну картку або подарунковий сертифікат кладіть у конверт також із брендовою атрибутикою. Упаковка, якість, подача у цьому питанні покажуть ваше ставлення без зайвих слів.

    День народження салону для працівників

    За всієї талановитості власника салону без згуртованої, вірної та професійної команди далеко не піти. Людям важливо нагадувати, що вони значущі та дякувати за працю. З цією метою влаштуйте святкування для працівників салону краси.

    В ідеалі створити невимушену атмосферу та організувати комфортні умови для гостей – вільний прихід-догляд, врахування інтересів кожного учасника команди, увага до всіх.

    Як відзначити день народження салону краси зі співробітниками:

    • Найкраще комбо святкової програми – поєднання урочистої та розважальної частин.
    • Урочиста (офіційна) частина - привід для власника салону краси сказати мова, подякувати команді за зусилля, підкреслити парою теплих слів заслуги кожного співробітника.
    • Розважальна частина нехай включає частування (закуски-фуршет або похід у ресторан), нагородження (роздача бонусів та подарунків) та розвага (танці, боулінг, караоке, настілки та ін.).

    Враховуйте нюанси.

    Запрошуйте на свято всю команду - від провідного майстра-стиліста до феї чистоти вашого салону краси.

    У виборі презентів колегам ставте на перше місце затишність та персоналізацію, виключайте надто спільні та знеособлені речі. Відмінна фішка – вкласти у кожен подарунок листівку, написану від руки.

    Організація свята для клієнтів

    праздник для клиентов

    Враховуючи, що свято має на увазі серед гостей і ваших поточних клієнтів, і потенційних, наповнення та атмосферу збалансуйте так, щоб вона розважала, ненав'язливо рекламувала, але не викликала ніяковості. На день народження салону краси прийдуть незнайомі один одному люди - не переборщите з химерністю, але продумайте буквально все - від моменту зустрічі гостей до питання, як вони дістануться додому.

    Як відзначити і що врахувати:

    • Місце. До передбачуваної кількості учасників накиньте невеликий запас про всяк випадок. Потім вибирайте приміщення – сам салон краси, ресторан, намет, креативний простір. Комфорт та простір на першому місці. Продумайте стиль свята та оформлення залу – квіти, стрічки, тканини, повітряні кульки тощо. Виберіть день + час приходу гостей, які зручні для більшості (в ідеалі – вихідний, обідній час або ранній вечір).
    • Частування. На урочистостях їдять майже завжди, тому подбайте про закуски. Оптимально організувати фуршетний стіл з різними варіантами частування (під усі переваги) та естетикою подачі. Відмінне рішення – замовити якісний кейтерінг.
    • Фотозона. Влаштуйте фото-куточок (або кілька) – яскравий, стильний, брендований, який запрошує зробити фото. Найміть професійного фотографа, щоб відвідувачі залишилися задоволені знімками.
    • Подарунки. Щоб зробити вручення цікавішим і незабутнім, оформіть його у вигляді лотереї. Відмінний варіант того, що можна подарувати на день народження салону, це знижки на послуги, бонусні картки, подарункові сертифікати та пробники косметичної продукції. Варіантом призу в лотереї може стати безкоштовна послуга на святі - стрижка, укладання, манікюр, фарбування, бров. Знову ж таки знадобиться професійний фотограф, адже людина точно захоче сфотографувати нову зачіску або дизайн нігтів.
    • Розваги. Добре, якщо окрім веселощів програма заходу ненав'язливо перетворює потенційних клієнтів салону на реальних. Влаштуйте жартівливе нагородження у номінації «Найкращий клієнт», придумайте цікаві конкурси, в яких гості познайомляться між собою, запросіть музичний гурт для невеликого концерту. Створіть щось незвичайне та виділяє вас і вмикайте це у кожне святкування річниці салону.

    Корисна порада: постійним клієнтам слід нагадати про свято за день до дати, навіть якщо ви раніше розсилали запрошення.

    Річниця салону краси для ділових партнерів

    годовщина салона красоты

    Розумно залучити партнерів до організації заходу – це ресурс для збільшення масштабів свята. Зробити це можна через ЗМІ (онлайн та офлайн), а також за допомогою оголошень та банерів. А краще організуйте урочистість у салоні краси безпосередньо для партнерів. Це можливість дізнатися один одного краще, обговорити спільні проекти в обстановці і закріпити нові відносини.

    У програму увімкніть:

    • Невелику офіційну частину, щоб уявити один одному співробітників салону краси та партнерів.
    • Знайомство з роботою вашої команди – короткі майстер-класи, слайд-шоу, плакати, фотоальбоми, показ стрижок.
    • Можливість для кожного партнера випробувати на собі послуги салону та бути клієнтом.
    • Додайте творчі елементи у свято, щоб воно не виглядало сухою рекламною акцією. Наприклад, тематичний дрес-код відмінно зніме напругу та підніме настрій.

    Незалежно від того, для кого ви влаштовуєте зустріч (клієнти, колеги чи партнери), у питанні організації свята ключове – докладний, заздалегідь прописаний сценарій дня народження салону краси.

    Приклад сценарію тематичного заходу

    Не завжди фінансові вкладення мають бути колосальними, щоб вийшло гарно та якісно. Атмосферу свята можна створити скрізь та за будь-які гроші, якщо підійти з фантазією. Безпрограшний варіант – тематичний захід.

    Приклад – день народження салону в арт-стилі:

    • місце – художня студія;
    • стилістика та декор – фарби, полотна, мольберти, кисті, незакінчені картини та ін.;
    • додаткове оформлення – великий екран, що демонструє дизайн нігтів, укладання волосся, фарбування тощо. буд. Можна транслювати закордонну перукарню виставку або інший тематичний захід;
    • офіційна частина представляє співробітників салону з посиланням на види мистецтва: косметолог – це скульптор, а майстер візажу – художник;
    • розважальна частина включає майстер-класи із залученням гостей. Невелике арт-шоу – музика, танці, гімнастика – також буде у тему;
    • подарунки для гостей запакуйте в папір, стилізований під відомі полотна.

    Арт-захід – лише один із варіантів сценарію дня народження. Він хороший тим, що дає можливості для експериментів та поєднання різних ідей. Плюс відкриваються можливості зробити цікаво, якісно та недорого. Залучайте знайомих художників, дизайнерів чи музикантів. Це вигідно всім: ви заощаджуєте кошти, оскільки вони беруть участь безкоштовно, а ваші креативні друзі просувають себе.

    Ще кілька корисних порад

    Пару рекомендацій наостанок:

    • Свято салону продумуйте заздалегідь - складіть докладний план організації, придумайте ідеї розваг, стилістику урочистостей і т. д. Все критично оцініть та заберіть зайве. Виділіть на захід бюджет.
    • Підготувати день народження салону допомагає CRM-система, особливо, якщо ви влаштовуєте свято для клієнтів. У ПЗ зберігається вся інформація про вашу аудиторію (контакти, уподобання), статистика продажів та аналіз ефективності різної реклами. Також за допомогою CRM швидко та зручно створюються картки знижок та сертифікати.

    Відзначайте день народження свого салону щороку – так накопичиться потрібний у цій справі досвід та професіоналізм, сформується постійний потік інвестицій, регулярно збільшуватиметься клієнтська база, а відмінні стосунки між колегами закріпляться.

    несколько полезных советов
connect-buttonПідключитисяgearSmallgearBig
logo