Хто такий тритментолог?

Автор: Віталій Бродетскі

31.01.2022

Сьогодні у блозі Appointer обговорюємо тритментологів – хто вони і що роблять. Як виникла спеціальність? Кому варто скористатися послугами, а кому навчитися професії? Чим саме тритментологи займаються і в чому їх переваги перед звичайними перукарями?

кто такой тритментолог

Зміст

 

Як виникла спеціальність

Поява на ринку нової професії завжди наслідок. Звідки взявся тритментолог?

Наразі щоденні маніпуляції з локонами практикує кожен другий. В одних це лише сушіння феном або витягування праскою, в інших – освітлення, фарбування та екстравагантний стайлінг. Для зручності споживача на ринку є все – різноманітні засоби фіксації, барвники всіх кольорів веселки та, звичайно, вмілі майстри, які збудують із волосся що завгодно. Зворотний бік медалі – погіршення стану пасм, що змінюють структуру, ламаються і тьмяніють від численних експериментів.

Навіть при тому, що косметична індустрія розвивається і пропонує більш м'які укладочні та фарбувальні склади, праски та фени з делікатними режимами впливу, частота використання всього цього не найкраще позначається на волоссі. А кліматичні зміни, вплив ультрафіолету та екології лише посилюють негативний ефект.

Далеко не всі хочуть і можуть відмовитися від регулярних укладання та фарбування. Довелося шукати альтернативу, і так з'явилася професія тритментолога. Йдеться про майстрів вузької спеціалізації, суть якої – відновлення здорового та привабливого зовнішнього вигляду волосся. Потреба в них окреслилася ще 15 років тому – окрім фарбувань і стрижок клієнти активно цікавилися методами пожвавлення потьмянілих і крихких локонів. Так у бьюті-салонах список послуг з догляду за волоссям почав швидко збільшуватися.

Хто такий тритментолог і як ним стати

как возникла специальность

Підкреслимо, що це повноцінна професія з 2018 року запатентована компанією Bless Academy. У перекладі з англійської слово "treatment" означає лікування або відновлення. Тритментолог не має відношення до медицини, але займається лікуванням та реконструкцією зовнішньої частини волосся. У своїй роботі він залучає сучасні технології та склади для живлення та пожвавлення волосся, а також багаторічний перукарський досвід. Така комбінація дозволяє отримати повноцінну реставрацію навіть суттєво зруйнованої копиці.

Цю перспективну та досить творчу професію може освоїти будь-яка людина. Необов'язково ставати перукарем на початку, але якщо спеціалізація є, це величезний бонус. Потрібно подати заявку на навчання до Bless Academy та пройти 3 етапи:

  • Теоретичний. Спочатку вивчають теорію волосся (тип, структуру, етапи зростання), потім отримують знання у тому, як його відновити. На цьому ж етапі навчаються спілкування з клієнтами та базовими навичками обслуговування (наприклад, тонкощами миття голови).
  • Освоєння продукту. Майбутні тритментологи вивчають (досі теоретично) кошти та процедури відновлення прядей.
  • Практичний. Стадія застосування знань на практиці, набуття та відпрацювання навичок та умінь.

Наприкінці навчання студенти проходять атестацію у викладача та (у разі успіху) сертифікуються як фахівці.

Переваги перед іншими майстрами

Тритментолог – це спеціаліст, який:

  • визначає проблему клієнта при уважному огляді локонів та за допомогою опитування (які людина використовує засоби для миття, укладання, фарбування тощо);
  • на основі отриманої інформації підбирає матеріали та процедури;
  • досконально розуміється на складах відновлювальних препаратів, коректно використовує засоби та інструменти в ході процедур.

Як було зазначено вище, тритментолог не обов'язково є перукарем. Але якщо 2 спеціальності поєднуються, такий майстер має низку конкурентних переваг:

  • більше довіри клієнтів;
  • ширша затребуваність і більше можливостей заробітку;
  • більш висока якість роботи з волоссям та комплексний результат;
  • можливість влаштуватися на престижну студію краси.

Які процедури проводить тритментолог

какие процедуры проводит тритментолог

Про які послуги йдеться і що відбувається в процесі:

  • Відновлення кератином. Волосся реконструюється в кілька етапів – нанесення спеціального засобу, щоб розкрити волосяні лусочки, та наповнення волосяного стебла кератином (білок та основний компонент структури волосся). Можна проводити і випрямлення за допомогою кератину, використовуючи спеціальну розігріту праску. Під температурою кератиновий білок вбирається у волосся, робить його блискучим, живим і міцнішим. Якщо копиця ламка і суха, таке випрямлення резонно зробити перед завивкою або фарбуванням.
  • Відновлення за допомогою ліпідів. Показано тьмяним, ослабленим чи неслухняним локонам. Задіяні розчини, крем, сироватки та маски з такими активними компонентами у складі, як кератин, кераміди, пантенол, вітаміни, мінерали, ензими та протеїни. Процедура відновлює ліпідний шар волосся та зміцнює зв'язки між клітинами.
  • Плазмотерапія. Ін'єкційна методика, при якій у шкіру голови вводять власну плазму людини з метою активізувати сплячі волосяні фолікули. Метод бореться з випаданням волосся, робить його густішим, оздоровлює структуру.
  • Каутеризація. Тритментолог використовує гарячу праску, щоб внести живильну сироватку в прикореневу зону волосся і розподілити по довжині. Вплив температури забезпечує глибоке та рівномірне проникнення компонентів усередину.
  • Нанопластика. Один з варіантів випрямлення кератином, але без прасування та формальдегідів у складі. Для процедури застосовують колаген, кератин, шовкові протеїни, масла, амінокислоти. Важливо не поєднувати вплив з фарбуванням та розділяти процедури щонайменше тижнем часу. Нанопластика надає волоссю блиску та сили.
  • Екранування. Лікувальний метод глибокого зволоження волосся. У процесі використовують природні будівельні компоненти локонів – білки та амінокислоти, а також олії. Суть у створенні захисного екрану на поверхні волосся – плівки, яка запечатує поживні компоненти усередині.
  • Ботокс. Омолодження та відновлення копи, зміцнення та стабілізація волосяної структури природними складовими. Метод поділяють на «холодний» (без прасок та формальдегідів) та «гарячий» (з праскою та хімічними компонентами). Тритментологи проводять процедуру для фарбованого у світлі тони волосся, щоб прибрати жовтизну.
  • Глянцювання. Працює і з оздоровленням волосся, і з його зовнішнім виглядом. Буває поверхневим/кутикулярним (закриває лусочки волосин) або молекулярним (комплексне оздоровлення). У другому випадку фахівець працює праскою, наносячи спеціальний склад.
  • Ламінування, глазурування. Обидві процедури дають переважно косметичний ефект – блиск і гладкість. Волосся покривається складами, які не дозволяють випаровуватися волозі.

Який ефект клієнти отримують від процедур

эффект от процедур

Регулярне відвідування сертифікованого тритментолога та гарного салону краси дозволяють без ризику для здоров'я:

  • повністю відновити та оздоровити волосся;
  • зробити копицю блискучою та пишною;
  • отримати легке розчісування, зробити локони слухняними.

Волосяні стебла наповнюються амінокислотами, вітамінами та мінералами, за рахунок чого стають гладкими, блищать, не електризуються, з них повільніше вимивається фарба, кінчики не розшаровуються, а волосини перестають ламатися.

Кератинове та ліпідне відновлення посилюють насиченість кольору волосся (натурального або фарбованого) та пом'якшують локони. Знижується шкода негативного зовнішнього впливу різних факторів.

Щільність, пружність та гнучкість волосся, а також загальний обсяг підвищується за рахунок екранування, ботоксу та нанопластики. Ламінування надає блиску, як у рекламі.

Перспективна спеціалізація

Оскільки напрямок розвивається, то ефективність процедур та якість косметичних препаратів підвищується, а ціна на все це стає доступнішою. Відповідно регулярне відвідування тритментологів практикує дедалі більше клієнтів.

Долучитися до перспективної спеціалізації можна одним із двох способів:

  • Освойте професію самостійно, реалізовуйтесь та заробляйте у ній. Знайдіть місце роботи в якісній бьюті-студії.
  • Якщо ви власник студії краси, візьміть до штату навченого тритментолога та додайте нову послугу для клієнтів. Або інвестуйте в майбутнє і сплатіть за навчання декільком своїм перукарям.

Співпраця сертифікованого майстра-тритментолога та гарного салону краси дає безліч перспектив та рівну вигоду двом сторонам.

перспективная специализация
connect-buttonПідключитисяgearSmallgearBig
logo