Як вибрати педикюрне крісло

Автор: Аліна Осадча

30.11.2022

Найкраще педикюрне крісло – не завжди найдорожче, але обов'язково підходить формату вашої б'юті-студії, педикюрного салону або підологічної клініки. Сьогодні у блозі APPOINTER говоримо про те, як обрати таке обладнання. Які особливості у крісел для педикюру? Чим різняться різні види? На що звертати увагу при покупці?

как выбрать педикюрное кресло

Зміст:

 

Педикюрне крісло має бути зручним

У б'юті-сфері клієнти повертаються в салони, де їм комфортно. Чинник вартості послуг важливий, але рівень сервісу, атмосфера та зручність студії краси для більшості вирішують. Тому до вибору обладнання – однієї з ключових умов комфорту – підходьте серйозно.

Яке крісло для педикюру краще? Давайте подумаємо. Процедура педикюру триває досить довго. Людині має бути зручно деякий час, протягом якого він майже не рухатиметься. Також важливим є комфорт майстра, щоб він міг якісно виконати завдання. Обидві умови реалізує функціональне, надійне і не найдешевше на ринку педикюрне крісло.

Перелічені характеристики – загальні та варіюються залежно від формату салону краси, бюджету його власника та ін. Далі розберемося з усім детальніше.

в чем особенность педикюрных кресел

У чому особливість педикюрних крісел

Щоб правильно вибрати педикюрне крісло, почнемо з ключових характеристик обладнання, яке варто враховувати при покупці. В даному випадку це:

  • мобільність крісла; можливості регулювання. Найзручніші моделі переміщаються з місця на місце, а також дозволяють змінювати висоту, по-різному нахиляти спинку, змінювати положення підніжок та підлокітників, повертати підголівник. Тобто крісло в ідеалі ортопедично підлаштовується під кожну людину, крім дискомфорту на всю процедуру педикюру;
  • можливість частої санітарної обробки. Оскільки у бізнесі краси, зокрема – у педикюрних послугах, санітарія відіграє найважливішу роль, має реалізовуватись опція регулярного чищення + знезараження всіх інструментів та обладнання, які задіяні;
  • естетичний зовнішній вигляд. Все в б'юті-сфері має бути красивим і стильним, у тому числі – крісло педикюрне, яке не стоїть у підсобці, а постійно знаходиться в залі салону краси/педикюрного кабінету і є частиною інтер'єру.

Найкраще педикюрне крісло гармонійно поєднує перелічені характеристики.

З чого розпочати вибір обладнання

Перш ніж пірнати у величезний ринковий асортимент, проведіть підготовчу роботу. Запитання нижче спрямують пошуки крісла до потрібного функціоналу.

  • Як ви плануєте розмістити педикюрний комплекс?
  • Крісло буде суто для педикюру чи інших процедур теж?

Відповідь на перше запитання допоможе зорієнтуватися не лише з функціями, а й з розміром обладнання, його маневреністю. Де ви хочете розмістити агрегат? Як майстер розмістить свій стілець і куди поставить ванну для стоп відвідувача? Чи дозволяють особливості приміщення поставити крісло так, як ви хочете? Де клієнти вішатимуть сумки? Чи можна підвести до крісла комунікації? Кожен нюанс відіграє роль.

Розібратися з процедурами, для яких купується крісло, не зайве – від цього знову ж таки залежить функціонал і можливості регулювання. Чи плануєте задіяти обладнання також для видалення волосся, обгортань? Варто вибрати педикюрне крісло без вбудованої ванни - вона буде заважати фахівцеві знаходиться на потрібній відстані від клієнта. Якщо ви хочете поєднувати педикюрні та манікюрні послуги, знадобиться можливість регулювання підлокітників.

Основні види крісел для педикюру

виды кресел для педикюра

Як вибрати педикюрне крісло?Розібратися в ключовій відмінності моделей, що визначає зокрема ціну обладнання. Мова про механізм, що змінює висоту крісел. Є чотири види витягів: електричний, механічний, гідравлічний та пневматичний.

Педикюрне крісло з електропідйомником оснащене вбудованим моторчиком, іноді декількома – до 5 штук. Це преміум-сегмент, тобто ціна одна з найдорожчих, а що більше моторчиків, то дорожче. Кількість моторів також впливає на можливості регулювати положення обладнання: крісло з одним двигуном рухається тільки вгору-вниз, від 2-х моторів - крісло розміщується під різними кутами. Керування відбувається за допомогою підніжки або пульта/дисплея. Найкраще педикюрне крісло за зручністю, функціональністю – електричне.

Основний конкурент електрики – гідравліка. Гідравлічне педикюрне крісло зазвичай подобається відвідувачам, оскільки їм не потрібно вставати, коли майстер змінює висоту. Працівник салону рухає ногою, регулюючи підйом, потім використовує лапку, щоб закріпити крісло нерухомо. 2 мінуси варіанти: швидке зношування + обмеження за вагою клієнтів. Гідравлічні моделі коштують досить дорого, а за активної експлуатації служать до року. Далі – заміна. Усі зручності регулювання можливі, коли відвідувач важить до 90 кг. Якщо маса тіла більша, гідравліка після підйому плавно опускатиме клієнта.

Крісло на механіці зручне, просто влаштоване (при поломці ремонт не забере багато часу), коштує недорого. В основі роботи - принцип "розкладачка". Фахівець з педикюру вручну піднімає/опускає ділянку крісла та фіксує його. Робити це треба, коли клієнта у кріслі немає. Нюанси використання: якщо крісло зафіксовано у певному положенні, підрегулювати обладнання у процесі роботи не вийде. Майстру манікюру доведеться підлаштовувати власне тіло під ситуацію. Ніжні підйомники в механіці також регулюються руками, а значить, спеціаліст часто відволікається від процедури. Все це призводить до швидкої втоми працівника та зниження продуктивності.

Вибір на користь пневматики завдасть клопоту, оскільки перед регулюванням крісла майстру доведеться просити клієнта піднятися. Підйом відбувається, якщо потягнути важіль. Спеціальна "лапка" закріпить (порожнє в цей момент) крісло в потрібному положенні. Щоб опустити агрегат, потрібно, щоб у ньому сиділа людина. З іншого боку, це зручне крісло для педикюру щодо майстрів: є можливість доповнити агрегат навколо для ніг, в комплекті часто йдуть стільці для співробітників. Нарешті, ціна варіанта доступніша, ніж, наприклад, гідравліка.

Також на ринку є комбіновані агрегати. Наприклад, поєднання підніжки на механіці зі спинкою на гідравліці.

Якщо ви не обмежені до бюджету, хочете залучити клієнтів, а ваш салон має у своєму розпорядженні простір, зупиніть вибір на педикюрному комплексі (педикюрній групі/SPA-кріслі). Крім крісла (вид підйомника варіюється) в систему входять зручні підлокітники, ванни гідромасажу, розкладний столик, подушечки, інші додаткові фішки. Рівень комфорту та функціональності максимальний.

***

У лінійці такої техніки представлені і крісла нерегульовані. Це найдешевша альтернатива з необмеженим терміном служби (немає механізмів – немає поломок). Навряд чи таке варто купувати у салоні педикюру. Навіть за обмеженого бюджету розумніше взяти щось недороге, але з витягом. Статичний варіант підійде, скажімо, для курсів навчання педикюру.

покупка кресла

На що звертати увагу перед покупкою крісла

Ви визначились із типом підйомника. Що ще оцінювати, щоби правильно вибрати педикюрне крісло?

Важливі критерії:

  • конкретні параметри регулювання. Для комфорту майстра оптимальне регулювання сидіння знаходиться в межах 50-100 см, підйом підніжки - на 125-145 см. Зручно, коли крісло регулюється довжиною, а секція підніжки ділиться на дві. Підйом обладнання на 100 см у висоту дозволить проводити процедури (наприклад, видалення волосся) стоячи;
  • форма основи. Є хрестовини, прямокутники, станини та диски. Варіант основи визначає маневреність крісел. Наприклад, у основи-хреста є коліщатка – таке крісло легко пересувається з місця на місце. Опція зручна, наприклад, для збирання. В ідеалі коліщатка повинні поєднуватися з надійними фіксаторами (гальмами);
  • оббивка. Матеріали повинні поєднувати охайний зовнішній вигляд, гіпоалергенність, тривалий термін використання за умови частого миття, дезінфекції. Зверніть увагу: шкіра не любить регулярних чисток і швидко втратить вигляд, найкращі педикюрні крісла обтягують шкірозамінником, який таких недоліків позбавлений. Для практичності беріть беж або темні відтінки оббивки, а крісла в процесі використання накривайте спеціальними одноразовими простирадлами;
  • дизайн. Нехай обладнання вписується у загальний візуальний концепт салону. У вас еко-стиль? Оббивка має відповідати. Позиціонує себе як преміум-студію? Обладнання відповідно виглядає статусним, дорогим;

Перед покупкою обов'язково прояснюйте, чи є обмеження використання за вагою/зростанням, скільки крісло пропрацює в інтенсивному режимі, яка складність ремонту. Корисно вивчити виробника – його гарантії, обслуговування, вартість запчастин. Часто біля крісел імпортного виробництва досить дорогі деталі. Якщо вибирати наших виробників, можна розумно заощадити, не втративши якість.

Як розташувати крісло педикюрне в салоні

Навіть найзручніше педикюрне крісло важливо оптимально розмістити. У цьому питанні немає суворих правил. Але за логікою розташування має бути зручним та не руйнувати гармонію інтер'єру.

Найчастіше крісло – центр педикюрного кабінету чи відведеної під послугу зони салону краси. Ця зона повинна добре висвітлюватися природним світлом або лампами за умови, що світло не б'є клієнтові у вічі. Не рекомендується ставити обладнання на проході (на протязі) або під кондиціонером. У залі має зберігатися відчуття простору, а майстри та клієнти не спотикаються об крісла, переміщаючись салоном.

Висновок

Яке крісло для педикюру краще? Відповідь на запитання відрізняється для кожного СПА салону чи педикюрного кабінету.

Ключові моменти вибору:

  • аналізувати ринкову пропозицію та потреби свого бізнесу, щоб ухвалити виважене рішення про купівлю обладнання;
  • не вибирати найдорожче/дешеве, а платити за те, що справді потрібно;
  • оцінювати інвестицію у крісло в перспективі на майбутнє;
  • зважати на різні сторони вибору в комплексі – практичні якості крісел + зовнішній вигляд + зручність використання + довговічність.

В ідеалі перед покупкою порадитися з досвідченим майстром педикюру, який підкаже, на чому йому було зручніше працювати.

расположить педикюрное кресло в салоне
connect-buttonПідключитисяgearSmallgearBig
logo